ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ:
୫୦୦ ଗ୍ରାମ ମାଂସ,
୨ ଗୋଟି ପିଆଜ
୧ ଗୋଟି ଛୋଟ ରସୁଣ
ଅଧଇଞ୍ଚ ଅଦା
୧ ଚାମଚ ଧନିଆ
୧ ଚାମଚ ପୋସ୍ତ
୬ଗୋଟି ଶୁଖୁଲାଲଙ୍କା,
ଅଧଚାମଚ ଗୋଲମରିଚ
୨ ଖଣ୍ଡ ଡାଲଚିନି
୪ଗୋଟି ଗୁଜୁରାତି
୩ଗୋଟି ଲବଙ୍ଗ,
୧କପ୍ ଦହି
ଅଧକପ୍ ତେଲ
୬ଗୋଟି ଶୁଖୂଲାଲଙ୍କା
ଦରକାର ଅନୁଯାଇ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ।
ପ୍ରଣାଳୀ : ପିଆଜ, ରସୁଣ, ଅଦା, ଧନିଆ, ପୋସ୍ତ ଏବଂ ଲଙ୍କାକୁ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟିଦେବ । ଗୋଲମରିଚ, ଡାଲଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଏବଂ ଲବଙ୍ଗକୁ ଗୁଣ୍ଡକରି ରଖିବ । ମାଂସକୁ ଧୋଇକରି ସେଥିରେ ଦହି, ହଳଦୀ ଓ ଲୁଣକୁ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇ ରଖିବ ।ଗୋଳାଇବାର ଅଧଘଣ୍ଟା ପରେ ଡେକ୍ଚିରେ ତେଲଗରମ କରି ବଟା ମସଲାରେ ଅଧକପ୍ ପାଣିଦେଇ ମସଲାକୁ କଷିଦେବ |ମସଲା ତେଲରୁ ବାହାରି ଆସିଲେ ଗୁଣ୍ଡ ମସଲା ଓ ଦହି ଗୋଳା ମାଂସ କଷିବ |ସେତିକିବେଳେ ମାଂସରେ ଲୁଣ ହଳଦୀ ପକାଇଦେବ |ମାଂସ ଖଣ୍ଡ ଏପରି ଛୋଟ କରିଥିବ ଯେପରି ସେଇ ଢାଙ୍କୁଣୀ ବନ୍ଦରେ ମାଂସ ସିଝିଯିବ ଯଦି ସେତିକି ପାଣିରେ ମାଂସ ନ ସିଝିବ ତାହା ହେଲେ ଆଉ ଅଳ୍ପ ଗରମ ପାଣି ପକାଇ ମାଂସ ସିଝାଇବ |ଏହି ତରକାରି ଶୁଖିଲା ପରି ହେବ |