ସାମଗ୍ରୀ :
- କାବୁଲି ଚଣା – ୧ କପ୍
- ଟି ବ୍ୟାଗ – ୧ଟି
- ଲୁଣ – ୧ ଚାମଚ
- ହଳଦି – ୧ /୨ଚାମଚ
- ଚାମଚ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ
- ଧଣିଆ ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ
- ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ – ୧ /୨ ଚାମଚ
- ଛୋଲେ ମସଲ – ୧ ଚାମଚ
- କଟା ପିଆଜ – ୧ଟି (ବଡ଼)
- ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରୀ – ୨ଟି
- ରିଫାଇନ୍ ତେଲ – ୧ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଅଦା ବଟା – ୧ ଚା’ ଚାମଚ
- ରସୁଣ ବଟା – ୧ ଚା’ ଚାମଚ
- ଚିନି – ୧ /୨ ଚା’ ଚାମଚ
- କସ୍ତୁରୀ ମେଥି – ୧ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ତେଜପତ୍ର – ୨ଟି
-
ପ୍ରଣାଳୀ :
- କାବୁଲି ଚଣାକୁ ୬ରୁ ୮ ଘଣ୍ଟା ବଢୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ ।
- ପ୍ରେସର କୁକରରେ ଚଣା, ୨ କପ୍ ପାଣି, ଲୁଣ, ଟି ବ୍ୟାଗ, ତେଜପତ୍ର ୨ଟି ଦେଇ ମଧମ ଆଞ୍ଚରେ ୨ଟି ହିସିଲ୍ ମାରି କାଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ ।
- ଟି ବ୍ୟାଗଟିକୁ କାଢ଼ି ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ । ଚଣାକୁ ଏହି ପାଣିରୁ କାଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ ।
- ପ୍ୟାନ୍ ରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜିରା ଟିକେ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ ଗନ୍ଧ ଯିବା ଯାଏଁ କଷନ୍ତୁ ।
- ତା’ପରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଆବଶ୍ୟକ ଲୁଣ ଦେଇ ମସଲା କଷନ୍ତୁ । ପିଆଜ ନରମ ହୋଇଁ ମିଶିଗଲେ ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରୀ, ଚିନି, ହଳଦି, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଟମାଟୋ ମସଲାରେ କଷି ହୋଇ ତେଲ ଛାଡ଼ିବା ଯାଏଁ କଷନ୍ତୁ ।
- ଏଥର ଛୋଲେ ପକାନ୍ତୁ । କସ୍ତୁରୀ ମେଥି, ଛୋଲେ ମସଲା ଦେଇ ଆବଶ୍ୟକ ପାଣି (୧ କପ) ଦିଅନ୍ତୁ । ଘୋଡ଼ାଇ ୬ରୁ ୭ ମିନିଟ୍ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।
- ଢାଙ୍କୁଣୀ ଖୋଲି ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ଛିଞ୍ଚନ୍ତୁ । ଝୋଳ ମରି ବହଳିଆ ହେଲେ ସର୍ଭିଙ୍ଗ ପ୍ଲେଟ୍କୁ କାଢ଼ି ଉପରେ କଟା ଧଣିଆପତ୍ର, ପୋଦିନା ପତ୍ର ଓ ପିଆଜ ସଜାଇ ‘ବଟୁରେ’, ‘ ପୁରୀ’, ‘ ପରଟା’ ସହ ପରସନ୍ତୁ ।