ସାମଗ୍ରୀ :
- ପିଆଜ – ୨ଟି ( ବଡ )
- ବେସନ – ୧ କପ
- ଅଦା – ୧/୨ ଇଞ୍ଚ
- କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ ଟି
- ଜୁଆଣି – ୧/୪ ଚା’ ଚାମଚ
- ବେକିଙ୍ଗ ସୋଡ଼ା – ୧/୪ ଚା’ ଚାମଚ
- ଚାଟ ମସଲା – ୧ ଚା’ ଚାମଚ
- ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୪ ଚା’ ଚାମଚ
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
- ରିଫାଇନ ତେଲ – ଛାଣିବା ପାଇଁ
ପ୍ରଣାଳୀ-
- ପ୍ରଥମେ ପିଆଜକୁ ସରୁ ସରୁ ଲମ୍ବା ଖଣ୍ଡ କରି କାଟନ୍ତୁ । ଲଙ୍କାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟନ୍ତୁ । ଅଦାକୁ ଛେଚି ରଖନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ବେସନକୁ ନେଇ ସେଥିରେ ପିଆଜ, ଅଦା,ଲଙ୍କା, ଜୁଆଣି, ବେକିଙ୍ଗ ସୋଡ଼ା, ଚାଟ ମସଲା, ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ମିଶାଇ ଚକଟନ୍ତୁ । ପେଷ୍ଟ ଯେମିତି ବହଳିଆ ଓ ଟିକିଏ ଟାଣ ରହିବ ସେହି ପରିମାଣରେ ପାଣି ଦେବେ ।
- ଏବେ କରେଇ ରେ ତେଲ ଦେଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ । ଗରମ ତେଲ ରେ ମିଶ୍ରଣ ରୁ ଅଳ୍ପ ପକାଇ ଦେଖନ୍ତୁ । ଯଦି ଏହା ଭାସି ଉଠେ ତାହାଲେ ତେଲ ଠିକ ଗରମ ହୋଇଛି ।
- ଏବେ ହାତରେ ବେସନ ମିଶ୍ରଣ କୁ ନେଇ ୩-୪ ଟି ପିଆଜି ଆକାରରେ ପକାନ୍ତୁ । ବେଶୀ ଆଞ୍ଚ ରେ ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ଗୋଟିଏ ପାଖ ହେଲା ପରେ ତାକୁ ଓଲଟାଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ପିଆଜି ଟିକିଏ ଲାଲ କରି ଭାଜି କାଢ଼ନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଗରମ ଗରମ ପିଆଜିକୁ ଚଟଣି ସହ ପରସନ୍ତୁ ।