
ସାମଗ୍ରୀ :
- କଞ୍ଚା ଆମ୍ବ – ୧ କିଲୋ
- ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍ (ଭଜା ହୋଇ ଗୁଣ୍ଡ କରାଯିବ)
- ଗୁଡ଼ – ୭୫୦ ଗ୍ରାମ୍
- ପାନମହୁରି – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍ (ଭଜା ହୋଇ ଗୁଣ୍ଡ କରାଯିବ)
- ପାଣି – ୧ ଗ୍ଲାସ୍
- ହଳଦି – ୨୫ ଗ୍ରାମ୍
- ମେଥି – ୨୫ ଗ୍ରାମ୍ (ଭଜା ହୋଇ ଗୁଣ୍ଡ କରାଯିବ)
- କଳାଜିରା – ୨୫ ଗ୍ରାମ୍ ( ଭଜା ହୋଇ ଗୁଣ୍ଡ କରାଯିବ)
- ଲୁଣ -୨୫ ଗ୍ରାମ୍
- ସୋରିଷତେଲ – ୩୦୦ ମିଲିଗ୍ରାମ୍
ପ୍ରଣାଳୀ-
ଆମ୍ବକୁ ଖଣ୍ଡକରି କାଟନ୍ତୁ (୧ଇଞ୍ଚ) । ହଳଦି ଗୋଳାଇ ୨ଟି ଖରା ରଖି ରେ ଦିଅନ୍ତୁ । ସୋରିଷତେଲକୁ ଗରମ କରି ଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ । ମସଲାସବୁ ଅଲଗା ଭାଜି ଗୁଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ । କରେଇରେ ପାଣି ଓ ଗୁଡ଼ ପକାଇ ପାଗ କରନ୍ତୁ । ପାଣି ମରିଗଲେ ସିରା ହାତକୁ ଟିକେ ଅଠାଳିଆ ଲାଗିଲେ ଆମ୍ବ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ । ମସଲାଗୁଣ୍ଡ ସବୁ ପକାଇ ଭଲ କରି ମିଶାନ୍ତୁ । ଥଣ୍ଡା ହେଲେ କାଚ ଜାର୍ ରେ ଭରି ରଖନ୍ତୁ । ୭-୧୫ ଦିନ ପରେ ନରମ ହୋଇ ଖାଇବା ଉପଯୋଗୀ ହେବ ।