
ସାମଗ୍ରୀ :
- ପନିର – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ
- ବଟର କିମ୍ବା ତେଲ – ୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ
- ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ – ୧/୨ କପ
- ଅଦା ଓ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ – ୧ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରି କିମ୍ବା କଟା ଟମାଟୋ – ୧/୨ କପ
- କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟି
- କସୁରି ମେଥି – ୧/୨ ଚା’ ଚାମଚ
- କ୍ରିମ – ୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ଗୋଟା ଶୁଖିଲା ମସଲା :
- ଡାଲଚିନି – ୧ଇଞ୍ଚ
- ଅଳେଇଚ – ୨ଟି
- ଲବଙ୍ଗ – ୨ଟି
- ଜିରା – ୧/୪ ଚାମଚ
ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ପାଇଁ :
- ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୨ ଚା’ ଚାମଚ
- ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୪ ଚା’ ଚାମଚ
- ଗରମ ମସଲା – ୧/୨ ଚା’ ଚାମଚ
ପ୍ରଣାଳୀ-
- ଏକ ବଡ ପାତ୍ରରେ କଟା ପାଳଙ୍ଗ ଓ ପାଣି ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ସେଥିରେ ଏକ ଚାମଚ ଭିନେଗାର ପକାଇ ୧୦ ମିନିଟ ପାଇଁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ । ପରେ ପାଳଙ୍ଗ କୁ ଏଥିରୁ କାଢି ଓ ଏହାକୁ
- ଭଲଭାବେ ଧୋଇ ଅଲଗା କାଢି ରଖନ୍ତୁ ।
- ପ୍ୟାନ ରେ ଏକ ଚା’ ଚାମଚ ତେଲ ନେଇ ପନିରକୁ ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ।
- ଏବେ ସେହି ପ୍ୟାନରେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଓ ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ କୁ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ୩ ମିନିଟ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ ଯେମିତିକି ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ ହାଲକା ସିଝି ହୋଇ ଯିବ । ପରେ ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା କରିବାକୁ ଅଲଗା କାଢି ରଖନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଏହାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଙ୍ଗ କରି ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିନିଅନ୍ତୁ ।
- ପ୍ୟାନରେ ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର ନେଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ । ପରେ ଏଥିରେ ଅଳେଇଚ. ଡାଲଚିନି, ଜିରା ଓ ଲବଙ୍ଗ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ମସଲା ଫୁଟିବା ଆରମ୍ଭ କରିବ ସେତେବେଳେ ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ ପକାନ୍ତୁ । ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ଆସିବା ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ପରେ ଏଥିରେ ଅଦା ଓ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ଗନ୍ଧ ଯିବା ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଏଥିରେ ଟମାଟୋ ପକାଇ ଓ ହାଲକା ଲୁଣ ଛିଂଚି ନରମ ହେବ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ପରେ ଗରମ ମସଲା, କସୁରି ମେଥି, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ମସଲାରେ ତେଲ ନଛାଡିବା ଯାଏ କସନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଏଥିରେ ଅଧା କପ ପାଣି ଦେଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଗ୍ରେଭି ବହଳିଆ ହେବା ଯାଏ ଏହାକୁ କସନ୍ତୁ ।
- ପରେ ଗ୍ୟାସର ଆଞ୍ଚକୁ ଧିମା କରି ପାଳଙ୍ଗ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ୨ ମିନିଟ ପାଇଁ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଏଥିରେ ପନିର ପକାଇ ୧ ମିନିଟ ପାଇଁ ରାନ୍ଧି ଗ୍ୟାସ ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏହାଉପରେ କ୍ରିମ ସଜାଇ ରୋଟୀ କିମ୍ବା ଭାତ ସହ ପରସନ୍ତୁ ।