
ସାମଗ୍ରୀ :
- ବୋଇତାଳୁ ଫୁଲ – ୧୪ ଟି
- ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା – ୨ ଟି
- ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୪ ଚା’ ଚାମଚ
- ଅରୁଆ ଚାଉଳ – ୫-୬ ଚାମଚ
- ବେସନ – ୧ ଚାମଚ
- ଜିରା – ୧/୪ ଚା’ ଚାମଚ
- ତେଲ – ୧ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରଣାଳୀ-
- ପ୍ରଥମେ ଚାଉଳକୁ ୩-୪ ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ଭିଯାନ୍ତୁ ।
- ଚାଉଳକୁ ଛାଣି ଜିରା ଓ ଲଙ୍କା କୁ ମିଶାଇ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।
- ଫୁଲରୁ ସିଂଙ୍କ ଛଡାଇ ଧୋଇ ଗୋଟା ରଖନ୍ତୁ ।
- ଗୋଟିଏ ଫୁଲକୁ ଅନ୍ୟ ଗୋଟିଏ ଫୁଲରେ ପୁରାଇ ମୁହଁ କୁ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ । ଏହିପରି ସବୁ ଫୁଲକୁ ଯୋଡ଼ାକିଆ କରି ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଚାଉଳ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ବେସନକୁ ଲୁଣ ପକାଇ ମିଶାନ୍ତୁ ।
- ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ମିଶାଇ ପେଷ୍ଟ କୁ ଅଳ୍ପ ପତଳା କରନ୍ତୁ ।
- କରେଇରେ ୨ ଚାମଚ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ ।
- ଫୁଲକୁ ଚାଉଳ ପେଷ୍ଟ ରେ ବୁଡାଇ ତେଲରେ ଭାଜନ୍ତୁ । ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ଫୁଲକୁ ଦୁଇ ପାଖ ଭଲ କରି ଭାଜି ନିଅନ୍ତୁ ।
- ଏହିପରି ସବୁ ଫୁଲକୁ ଭାଜି ଗରମ ଗରମ ପରସନ୍ତୁ ।