ସାମଗ୍ରୀ :
- ସଜନା ଶାଗ ଡେମ୍ଫ – ୧୦ ଟି (ବଡ)
- ବୁଟ ଡାଲି – ୧ କପ୍
- ଚାଉଳ – ୨ କପ୍
- ରସୁଣ – ୧୦ ପାଖୁଡା
- ଜିରା – ୧/୨ ଚାମଚ
- ଆମ୍ବ କଷି ଅଦା – ଛୋଟ ଖଣ୍ଡେ
- ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୨ ଚାମଚ
- ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୨ ଚାମଚ
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
- ତେଲ – ଭାଜିବା ପାଇଁ
ପ୍ରଣାଳୀ-
ସଜନା ଶାଗ ଡେମ୍ଫକୁ ଭଲକି ବାଛି ରଖନ୍ତୁ । ଚାଉଳ ଓ ବୁଟ ଡାଲି କୁ ୨ ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ । ୨ ଘଣ୍ଟା ପରେ ଭିଜା ହୋଇଥିବା ଚାଉଳ ଓ ବୁଟ ଡାଲି କୁ ଧୋଇ ରସୁଣ ,ଜିରା, ଆମ୍ବ କଷି ଅଦା, ପକାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡର ରେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଙ୍ଗ କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ବଟା ହୋଇଥିବା ଚାଉଳ ଓ ବୁଟ ଡାଲି ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ , ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଆଉ ଥରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଗ୍ୟାସ ରେ ତାୱା ବସାଇ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ , ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ସଜନା ଶାଗ ଡେମ୍ଫ କୁ ସେଇ ମିଶ୍ରଣ ରେ ବୁଡାଇ ପ୍ୟାନ ରେ ଲାଲ କରି ଭାଜନ୍ତୁ । ଭଲ କରି ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ବାହାର କରି ଗରମ ଗରମ ପରସନ୍ତୁ ଓ ବର୍ଷା ର ମଜା ଦିଅନ୍ତୁ ।