
ସାମଗ୍ରୀ :
- କଟା ପନିର – ୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍
- କଟା ପିଆଜ – ୧ଟା {ବଡ଼}
- କାପ୍ସିକମ୍ {ସିମଲା ଲଙ୍କା} -୧ଟା {ବଡ଼}
- ରସୁଣ – ୮ କୋଲା {ଛୋଟ ଛୋଟ ଭାବରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ}
- ଅଦା – ୧ ଇଞ୍ଚ {ଛୋଟ ଛୋଟ ଭାବରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ}
- କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ ରୁ ୩ଟି {ଲମ୍ବ ଭାବରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ}
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
- ଟମାଟୋ ସସ୍ – ୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ
- ଚିଲି ସସ୍ – ୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ
- ସୋୟା ସସ୍ – ୧ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ
- ତେଲ – ୪ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ
- ସଜାଇବା ପାଇଁ – ଧନିଆ ପତ୍ର
ପ୍ରଣାଳୀ-
ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ ରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପନିରକୁ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବ ଯାଏ ଭଲଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ । ଆଉ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ ନେଇ ରସୁଣ, ଅଦା ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ୧ ରୁ ୨ ମିନିଟ୍ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ପିଆଜ, କାପ୍ସିକମ୍, ଲୁଣ ଓ ସମସ୍ତ ସସ୍ ପକାଇ ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ୍ ଯାଏ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ଭଜା ହୋଇଥିବା ପନିର କୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଧନିଆ ପତ୍ର ସଜାଇ ଗରମା ଗରମ ପରସନ୍ତୁ ।