ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-
ପୋଟଳ ଅଧକେଜି
ପିଆଜ ଚଉଠ କେଜି
ରସୁଣ ୨ କୋଲା
ହଳଦୀ
ଲଙ୍କା,ଢାଲଚିନି ଏବଂ ଲୁଣ |
ପ୍ରଣାଳୀ– ପ୍ରଥମେ ପୋଟଳକୁ ଛାଞ୍ଚି ଦୁଇଥର କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ | ଅଧାପିଆଜ ସରୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବ କରି କାଟନ୍ତୁ ଓ ବାକି ଅଧକ ରସୁଣ, ଲଙ୍କା, ଡାଲଚିନି ସହ ବାଟିନିଅନ୍ତୁ | ପ୍ରଥମେ ତେଲ ଫୁଟିଲେ ପିଆଜ କଟା ଓ ପୋଟଳ ଲୁଣ ହଳଦୀ ଦେଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ଅଧାଭଜା ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ବଟା ମସଲାକୁ ପକାଇ ସିମ୍ରେ ଢାଙ୍କୁଣି ଦେଇ ଘୋଡାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଭାଜିହେଲାବେଳକୁ ୨ ଚାମଚ ଦୁଧ ଓ ୧ ଚାମଚ ଗୁଆଘିଅ ଦେଇ ଗୋଳେଇ ନିଅନ୍ତୁ । କାଚ଼ୁ, କିସ୍ମିସ୍ ଥିଲେ ଭାଜି ଦେଇପାରନ୍ତି ।