
ସାମଗ୍ରୀ :
- ଅଟା-୨ କପ୍
- ସୁଜି—୧/୨ କପ୍
- ଲୁଣ- ସ୍ଵାଦଅନୁସାରେ
- ରିଫାଇନ ତେଲ -୫ ଚାମଚ
- ଉଷୁମ ପାଣି (ଦଳିବା ପାଇଁ)
- ଯୁଆଣି- ୧ ଚାମଚ
- କସ୍ତୁରୀ ମେଥି-୩ ଚାମଚ
- ତେଲ-ଛାଣିବା ପାଇଁ (ସୂର୍ଯ୍ୟମୁଖି ତେଲ )
ପ୍ରଣାଳୀ-
ତେଲ ଛାଡ଼ି ବାକି ସବୁ ଜିନିଷ ମିଶାଇ ଦଳନ୍ତୁ । ଓଦା ସଫା କନାରେ ୧ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ । ତେଲ ଗରମ କରି ପୁରି ପକାଇ ଛାଣନ୍ତୁ । ହାଲକା ଚଟୁ ମାରି ପୁରିକୁ ଫୁଲାନ୍ତୁ ଓ ସୁନେଲି ରଙ୍ଗ ହେବାଯାଏଁ ଛାଣି ଗରମାଗରମ ଚଟଣି, ମିଠା ଦହି ବା ଛୋଲେ ସହ ପରଶନ୍ତୁ ।