ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ:
୧୦୦ ଗ୍ରା, ଛତୁ
୨ ଚାମଚ ବଟର
୧ ଚାମଚ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର
ଅଧା ଚାମଚ ବଟା ରସୁଣ
ଅଳ୍ପ ବଟା ଅଦା
୨ ଚାମଚ ଟମାଟୋ ସସ୍
୧ ଚାମଚ ଚିଲିସସ୍
୮/୧୦ଟି ଗୋଲମରିଚ ଓ ସ୍ଵାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ |
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଛତୁକୁ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡରେ କାଟି, ଧୋଇ ଚିପୁଡ଼ି ରଖନ୍ତୁ । ହାଣ୍ଡିରେ ବଟର ଗରମ କରି ଛତୁକୁ ପକାଇ ପାଣି ଶୁଖିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ ।ଗୋଲମରିଚ କୁ ଗୁଣ୍ଡକରି ସେଥିରେ ପକାନ୍ତୁ । ବଟାରସୁଣ, ବଟାଅଦା ଓ ଲୁଣ ପକାଇ
ଧିମାରୁ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ୧୫/ ୨୦ ମିନିଟ୍ ଯାଏଁ ଏହାକୁ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ । କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋରକୁ ଆଳ୍ପ ପାଣିରେ ଗୋଳାଇ ସେଥିରେ ୫ ମିନିଟ୍ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏବେ ଆଞ୍ଚରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଆଣି କପ୍ରେ ଢ଼ାଳନ୍ତୁ ଏଵଂ ଚିଲିସସ୍, ଟମାଟୋ ସସ୍ ପକାଇ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ।