ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ :
୨୫୦ ଗ୍ରାମ ମାଂସ
୪ଗୋଟି ବଡ଼ ଆଳୁ
ଖଣ୍ଡେ ସାରୁ
ଅଳ୍ପ ମାଟି ଆଳୁ
୨ଟା କଞା କଦଳୀ
୨ଟା ବଢ଼ ପିଆଜ
୧ ଗୋଟି ଛୋଟ ରସୁଣ
ଅଳ୍ପ ଅଦା,
୨ ଟା ତେଜପତ୍ର
୨ ଚାମଚ ଜିରା
୧ ଚାମଚ ଧନିଆ
୧ ଚାମଚ ଗୋଲମରିଚ
୨ଟା ଗୁଜୁରାତି
୪ ଗୋଟି ଲାଲଲଙ୍କା
୧ କପ୍ ତେଲ
୨ ଖଣ୍ଡ ଡାଲିଚିନି
ଦରକାର ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ |
ପ୍ରଣାଳୀ : ମାଂସକୁ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି ପରିଷ୍କାର କରି ରଖିବ । ସବୁ ପ୍ରକାର ପରିବାରୁ ବଡ ବଡ଼ ଖଣ୍ଡ କାଟି ପରିଷ୍କାର କରି ରଖିବ । କରେଇରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ପକାଇ ସବୁ ପରିବାଲୁ ସନ୍ତୁଳିଦେବ |ପିଆଜ,ରସୁଣ,ଅଦା,୧ ଚାମଚ ଧନିଆକୁ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟିସେହି ମାଂସରେ ଗୋଳାଇଦେବ |ତା’ପରେ ଲୁଣ ହଳଦୀ ମଧ୍ୟ ପକାଇଦେବ |ତା ପରେ ଡେକ୍ଚି କିମ୍ବା ପ୍ରେସର କୁକ୍ରରେ ଅଧାଠାରୁ ଅଧିକ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା ମାଂସକୁ ପକାଇ କଷିବ |ମସଲା ଓ ମାଂସରୁ ତେଲ ଛାଡିବା ପରେ ସେଥିରେ ଗରମପାଣି ଦେଇଦେବ |ମାଂସରେ ଏପରି ପାଣିଦେବ ଯେପରି ଦେଶୀ ଝୋଳ ନ ରହି କେବଳ ପରିବା ସିଝିଲା ଭଳି ରହିଥିବ |ପରିବା ସିଝିଗଲେଏହାକୁ ଟିକେ ଟିକେ ଦାବିଦେଇ ତରକାରୀକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦେବ |ଅନ୍ୟ କରେଇରେବଳକା ତେଲକୁ ଗରମକ୍ରି ଆଉ ଏକ ପିଆଜକୁ ସରୁସରୁ କାଟି ଭାଜିଦେବ |ପିଆଜ ଲାଲ ହେଲେ ସେଥିରେ ତରକାରିକୁ ଢାଳିଦେବ |