ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ– ୪ ଗୋଟି ଅଣ୍ଡା
୪ଟା ଆଳୁ
୨ ଗୋଟି ପିଆଜ
୫ ପାଖୁଡା ରସୁଣ
ଅଧ ଇଞ୍ଚ ଅଦା
୫ ଟା ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା
୧ ଚାମଚ ଧନିଆ
୧ ଚାମଚ ଜିରା
୧ ଚାମଚ ପୋସ୍ତ,
୧ ଟା ତେଜପତ୍ର
୧ଟା ଲବଙ୍ଗ
୨ ଟା ଗୁଜୁରାତି
ଅଳ୍ପ ଡାଳଚିନି
ଅଳ୍ପ ତେଲ
୧ ଚାମଚ ଘିଅ
ଦରକାର ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ |
ଅଣ୍ଡା ଝୋଳ
ପ୍ରଣାଳୀ – ଅଣ୍ଡାକୁ ସିଝାଇ ତା’ର. ଚୋପା ଛଡାଇ ଅଳ୍ପ ଅଳ୍ପ ଚିରି ରଖିବ |ଆଳୁକୁ ସିଝାଇ ତା’ର ଚୋପା ଛଡାଇ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କାଟି ରଖିବ | ପିଆଜକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟଛୋଟ କାଟି ରଖିବ | ତା’ପରେ ପିଆଜ, ରସୁଣ, ଅଦା, ଧନିଆ, ଲଙ୍କା, ଜିରା ଓ ପୋସ୍ତକୁ ଭଲଭାବରେ ବାଟି ରଖିବ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଲାଲଲାଲ କରି ଭାଜିବ ¦ ପିଆଜ ଲାଲହୋଇଗଲେ ବଟା ମସଲା ପକାଇ ଭଲଭାବରେ ଭାଜିଦିଅ । ମସଲାରୁ ତେଲ ଅଲଗା ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ କଟା ଆଳୁ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଭାଜିବ । ଅଳ୍ପ ସମୟ ପରେ ପାଣି
ପକାଇ ଲୁଣ ହଳଦୀ ଓ ତେଜପତ୍ର ପକାଇବ । ଝୋଳପାଣି ଫୂଟିଗଲେ ସେଥିରେ ଅଣ୍ଡା ପକାଅ |। ଝୋଳ ବହଳିଆ ହୋଇଗଲେ ଗରମ ମସଲା ପାଉଡର ଓ ଘିଅ ୧ ଚାମଚ ସେଥିରେ ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଫୁଟାଇ ଅଣ୍ଡା ଆଳୁଦମ୍ କୁ ଓହ୍ଲାଇଦେବ ।