ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ : ୨୫୦ ଗ୍ରା. ଚିକେନ୍
୧ କପ୍ ପୋଦିନାପତ୍ର
୨ଟି ରସୁଣ
୨ ଛୋଟଚାମଟ ଭିନେଗାର
୪ଟି କଞ୍ଚାଲଙ୍କା
୧ ଛୋଟଚାମଚ ଅଜିନୋମଟୋ
ଓ ସ୍ଵାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ପୋଦିନାପତ୍ରକୁ ଧୋଇ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଚିକେନ୍ ସହିତ ଲୁଣ, ବଟା ପୋଦିନା, ସୋୟାସସ୍, ଓରସେଷ୍ଟର ସସ୍ ଓ ଭିନେଗାର ମିଶାଇ ଦୁଇଘଣ୍ଟା ରଖନ୍ତୁ । ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ଏକାଠି ବାଟି ରଖନ୍ତୁ । କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସସ୍ ମଧ୍ଯରୁ ଚିକେନ୍ ବାହାର କରି କଡ଼ା କରି ଛାଣନ୍ତୁ । ଚିକେନ୍ ଭଜା ସରିଗଲେ ବଳିଥିବା ତେଲରେ ରସୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ସମସ୍ତ ସସ୍ , ଚିକେନ୍, ଲୁଣ ଓ ଅଜିନୋମୋଟୋ ଦେଇ ମାଞ୍ଚୁରିଆନ୍କୁ ଓହ୍ଲାଇ ଆଣନ୍ତୁ | ରୁଟି ସହିତ ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ ।