ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ : ୪ ବିଡ଼ା ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ
୨ ବିଡା ଧନିଆପତ୍ର
୫୦୦ ଗ୍ରା. ଚିକେନ୍
୨ଟି ବଡ ପିଆଜ
ଅଳ୍ପ ଗୋଟା ଗରମ ମସଲା
୨ଟି ତେଜପତ୍ର
୨ ଛୋଟଟାମଚ ରସୁଣ ବଟା
୧ ଛୋଟ ଚାମଚ ଲେଖାଏଁ ବଟାଅଦା
ଗୁଣ୍ଡଲଙ୍କା, ଗୁଣ୍ଡହଳଦି
ଓ ଗୁଣ୍ଡ ଗରମମସଲା
ଅଧାକପ୍ ଦହି
୪ ବଡ଼ଚାମଚ ସୋରିଷତେଲ
୨ ଛୋଟଚାମଚ ଲହୁଣି
ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ : ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗକୁ ଧୋଇ କଡ଼େଇରେ ଅଧା କପ୍ ପାଣି, ଅଧା ଚାମଚ ଚିନି ଓ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଶାଗ ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲେ ଧନିଆପତ୍ରଜୁ ଧୋଇ ଶାଗ ସହିତ ମିଶାଇ ଏକାଠି ବାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଚିକେନ୍କୁ ଧୋଇ, ସ୍ବାଦ ଅନୁସୀରେ ଲୁଣ, ଗୁଣ୍ଡ ହଳଦି, ଦହି ଓ ସୋରିଷତେଲ ଗୋଳାଇ ଅଧଘଣ୍ଡା ରଖନ୍ତୁ । ପିଆଜକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ ।ପ୍ଯାନ୍ରେ ତେଲ ଗରମ କରି ତେଜପତ୍ର ଓ ଗୋଟା ଗରମ ମସଲା ପକାନ୍ତୁ । ଏଥରେ ଅଦା ଓ ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ ଅନ୍ନ ସମୟ ମସଲାକୁ ଭାଜନ୍ତୁ ! ବର୍ତମାନ ବଟା ପିଆଜ, ଗୁଣ୍ଡ ହଳଦି, ଗୁଣ୍ଡଲଙ୍କା ପକାଇ ମସଲାରୁ ପାଣି ଶୁଖି ତେଲ ଉପରକୁ ଉଠିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନୁ । ଏବେ ଚିକେନ୍ ଗୋଳା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ ପୂର୍ବରୁ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ । ବଟା ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗକୁ ଏଥିରେ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ ।ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ୫୮୧୦ ମିନିଟ୍ ଚିକେନ୍ ସିଝିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍ ସିଝି ଝୋଳ ବହଳିଆ ହୋଇ ଆସିଲେ ଗୁଣ୍ଡ ଗରମମସଲା ଓ ଲହୁଣି ପକାଇ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାନ୍ତୁ । ଏହାକୁ
ଭାତ କିମ୍ବା ରୁଟି ସହିତ ଗରମ ଗରମ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ।