
ସାମଗ୍ରୀ :
- କାବୁଲି ଚନା–୧ କପ୍
- ଟି ବ୍ୟାଗ୍ ୧ଟି
- ଲୁଣ–୧ ଚାମଚ
- ହଳଦି-୧/୨ ଚାମଚ
- ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ–୧ ଚାମଚ
- ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ–୧ ଚାମଚ
- ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ- ୧/୨ ଚାମଚ
- ଛୋଲେ ମସଲା- ୧ ଚାମଚ
- କଟା ପିଆଜ- ୧ଟି (ବଡ଼)
- ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରୀ- ୨ ଟିର
- ରିଫାଇନ୍ ତେଲ- ୧ ଟେବୁଲ୍-ଚାମଚ
- ଅଦା ବଟା–୧ ଚାମଚ
- ରସୁଣ ବଟା–୧ ଚା’ ଚାମଚ
- ଚିନି-୧/୨ ଚାମଚ
- କସ୍ତୁରୀ ମେଥୁ- ୧ ଟେବୁଲ୍-ଚାମଚ
- ତେଜପତ୍ର – ୨ଟି
ପ୍ରଣାଳୀ :
କାବୁଲି ଚଣାକୁ ୬ରୁ ୮ ଘଣ୍ଟା ବତୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ । ପ୍ରେସର୍କୁକର୍ରେ ଚଣା, ୨ କପ୍ ପାଣି, ଲୁଣ, ଟି ବ୍ୟାଗ୍, ତେଜପତ୍ର ୨ ଟି ଦେଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ୨ଟି ହ୍ୱିସିଲ୍ ମାରି କାଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ । ଟି ବ୍ୟାଗ୍ଟିକୁ କାଢ଼ି ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ । ଚଣାକୁ ଏହି ପାଣିରୁ କାଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ । ପ୍ୟାନ୍ରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜିରା ଟିକେ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ ଗନ୍ଧ ଯିବା ଯାଏଁ କଷନ୍ତୁ । ତା’ପରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଆବଶ୍ୟକ ଲୁଣ ଦେଇ ମସଲା କଷନ୍ତୁ | ପିଆଜ ନରମ ହୋଇ ମିଶିଗଲେ ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରୀ, ଚିନି, ହଳଦି, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ତ ପକାଇ ଟମାଟୋ ମସଲାରେ କଷି ହୋଇ ତେଲ ଛାଡ଼ିବାଯାଏଁ କଷନ୍ତୁ । ଏଥର ଛୋଲେ ପକାନ୍ତୁ । କସ୍ତୁରୀ ମେଥି, ଛୋଲେ ମସଲା ଦେଇ ଆବଶ୍ୟକ ପାଣି ( ୧ କପ୍) ଦିଅନ୍ତୁ । ଘୋଡ଼ାଇ ୬ରୁ ୭ ମିନିଟ୍ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ । ଢାଙ୍କୁଣୀ ଖୋଲି ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ଛିଞ୍ଚନ୍ତୁ । ଝୋଳ ମରି ଲସଲସିଆ ହେଲେ ସର୍ଭିଙ୍ଗ ପ୍ଲେଟ୍କୁ କାଢ଼ି ଉପରେ କଟା ଧନିଆପତ୍ର ପକାଇ “ବଟୁରେ’, ‘ ପୁରୀ’, “ ପରଟା’ ସହ ସର୍ଭ କରନ୍ତୁ |