
ସାମଗ୍ରୀ :
- ଚିକେନ୍ – ୩୦୦ ଗ୍ରାମ୍ (ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ)
- ପୋସ୍ତ ବଟା – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍
- କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ବଟା – ୧୦ ଗ୍ରାମ୍
- ନଡ଼ିଆ ବଟା – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍
- ଧଣିଆ ପତ୍ର ବଟା – ଅଧକପ୍
- ତେଲ – ୧୦୦ ମିଲି
- ଛୋଟକଟା ପିଆଜ – ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍
- ଛୋଟକଟା ଟମାଟୋ – ୧୦ ଗ୍ରାମ୍
- ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା – ୧୦ ଗ୍ରାମ୍
- ତେନ୍ତୁଳି ସସ୍ – ୧୦ ଗ୍ରାମ୍
- ଲୁଣ – ସ୍ବାଦାନୁସାରେ
ପ୍ରଣାଳୀ-
- ପ୍ରଥମେ କଢ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ ।
- ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ପିଆଜକୁ ହାଲକା ବାଦାମି କରି ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ପୋସ୍ତବଟା, ଲଙ୍କାବଟା, ନଡ଼ିଆବଟା, ଧନିଆପତ୍ର ବଟା, ଅଦା- ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ ୭-୮ ମିନିଟ ଯାଏଁ ଲଗାତର ଗୋଳାଇ କଷନ୍ତୁ ।
- ତା’ପରେ ଚିକେନ୍ ଖଣ୍ଡଗୁଡ଼ିକୁ ପକାଇ କଷନ୍ତୁ ।
- ୧୦ ମିନିଟ୍ କଷିଲା ପରେ ୧/୨ କପ୍ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ ।
- ଚିକେନ୍ ଅଧା ସିଝିଲା ପରେ ତେନ୍ତୁଳିରସ ଓ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ । ପାଣି ଦରକାର ହେଲେ ଦେବେ ।
- ଆବଶ୍ୟକ ଝୋଳ (କଷା ପରି) ରଖି ପରଟା ସହ ପରଶନ୍ତୁ ।