
ସାମଗ୍ରୀ :
- ରୋହି ବା ଇଲିସି ମାଛର ବଡ଼ ପିସ୍ – ୪ଟି
- ପିଆଜ ବଟା – ୧ ଚାମଚ
- ଅଦା ବଟା – ୧/୨ ଚାମଚ
- ରସୁଣ ବଟା – ୧/୨ ଚାମଚ
- ଗୋଟା ଗରମ ମସଲା – (ଲବଙ୍ଗ-୩ଟି, ଡାଲଚିନି- ୧/୨ ଇଞ୍ଚ, ଅଳେଇଚ-୩ଟି, ତେଜପତ୍ର ଓ ଲଙ୍କା)
- ତେଜପତ୍ର – ୨ଟି
- ସୋରିଷ – ୧ ଚାମଚ (ଗୁଣ୍ଡ)
- ଜିରା – ୧/୨ ଚାମଚ
- ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ
- କରୀ ମସଲା – ୧ ଚାମଚ
- ଚିନି – ୧/୨ ଚାମଚ
- ଦହି – ୧ ଟେବୁଲ୍-ଚାମଚ କିମ୍ବା
- ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରୀ – ୨ ଟେବୁଲ-ଚାମଚ
- ଆଳୁ – ୧ଟି (ଚାରିଫାଳ କଟା/ଭଜା)
- ସୋରିଷ ତେଲ – ୧ ଟେବୁଲ-ଚାମଚ
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
- ଧନିଆ ପତ୍ର – ସଜାଇବା ପାଇଁ
ପ୍ରଣାଳୀ-
- ମାଛ ଧୋଇ ହଳଦି-ଲୁଣ ଗୋଳାଇ ତେଲରେ ହାଲକା ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ।
- ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଚିନି ପକାଇ ମିଶାନ୍ତୁ । ଗୋଟା ଗରମ ମସଲା, ତେଜପତ୍ର ଓ ଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ । ୧ ମିନିଟ୍ ପରେ ପିଆଜ ବଟା ପକାଇ ୩ ମିନିଟ ଭାଜି ତା’ପରେ ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ ଆଉ ୩ ମିନିଟ୍ କଷନ୍ତୁ ।
- ପାଣି ମରି ବାସ୍ନା ଆସିଲେ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, କରୀ ମସଲା ପକାଇ ଅଳ୍ପ ପାଣିରେ ଭଜା ଆଳୁ ପକାଇ ଘୋଡ଼ାଇଦିଅନ୍ତୁ ।
- ୭-୮ ମିନିଟ ପରେ ଆଳୁ ସିଝି ଆସିଲେ ସୋରିଷ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି ବା ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରୀ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ ।
- ଏହା ମିଶିଗଲେ ମାଛ ପକାଇ ଲୁଣ ଦେଇ ଆବଶ୍ୟକ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ାଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ବସାନ୍ତୁ ।
- ଝୋଳ ବହଳିଆ ହୋଇଗଲେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଗରମ ଗରମ ପରସନ୍ତୁ ।