
ସାମଗ୍ରୀ :
- ସିଝା ଅଣ୍ଡା – ୪ ଟି
- ତେଲ – ୧+୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- କଟା ପିଆଜ – ୧ କପ
- କଟା ବିଲାତି – ୧ କପ
- କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୩ ଟି
- ନଡ଼ିଆ ପେଷ୍ଟ – ୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ବାଦାମ(Almond) ପେଷ୍ଟ – ୧ ଚା’ଚାମଚ
- କାଜୁ ପେଷ୍ଟ – ୧ ଚା’ଚାମଚ
- ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୨ ଚା’ ଚାମଚ
- ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୨ ଚା’ ଚାମଚ
- ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ – ୧ ଚା’ଚାମଚ
- ଭଜା ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚା’ ଚାମଚ
- ଗୋଲ ମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ – ୧/୨ ଚା’ଚାମଚ
- ଗରମ ମସଲା – ୧/୨ ଚା’ ଚାମଚ
- କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର – ୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରଣାଳୀ-
- ପ୍ୟାନରେ ତେଲକୁ ଗରମ କରି ଅଣ୍ଡା କୁ ଭାଜି କାଢି ରଖନ୍ତୁ ।
- ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା କୁ ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ପିଆଜ ପକାଇ ସୁନେଲି ରଙ୍ଗ ଆସିବା ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ଅଦା ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ୧ ମିନିଟ ପାଇଁ ଭାଜନ୍ତୁ ।
- ପରେ କଟା ବିଲାତି ପକାଇ ନରମ ହେବ ଯାଏ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।
- ବିଲାତି ନରମ ହେଲେ ହଳଦୀ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ୫ ମିନିଟ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।
- ପରେ କାଜୁ, ନଡ଼ିଆ ଓ ବାଦାମ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ହାରାହାରି ୫ ମିନିଟ ପାଇଁ କଶନ୍ତୁ ଯେତେ ଯାଏ ତେଲ ମସଲା ଉପରେ ନଦେଖାଯାଇଛି ।
- ଏବେ ଏଥିରେ ୧ରୁ ୨ କପ ପାଣି, ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ କିଛି କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର ଦେଇ ୫-୬ ମିନିଟ କସନ୍ତୁ ।
- ତାପରେ ଅଣ୍ଡା କୁ ଏଥିରେ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ୧୦ରୁ ୧୫ ମିନିଟ ପାଇଁ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ ।
- ହୋଇଗଲେ ଧନିଆ ପତ୍ର ସଜାଇ ପରସନ୍ତୁ ।