
ସାମଗ୍ରୀ :
- ଘୋଳଦହି – ୩୦୦ ମିଲି
- ଲୁଣ-ସ୍ବାଦାନୁସାରେ
- ଭଜା ଲଙ୍କା ଓ ଜିରାଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ
- କଖାରୁ/ବୋଇତାଳୁ – ୧/୨ କପ୍
- ମୂଳା – ୧/୨ କପ୍
- ଭେଣ୍ଡି – ୧/୨ କପ୍
- କଟା ବାଇଗଣ – ୧/୨ କପ୍
- ସୋରିଷ ତେଲ -୧ ଟେବୁଲ୍-ଚାମଚ
- ଫୁଟଣ – ୧ ଚାମଚ
- ହଳଦି-୧ ଚାମଚ
- ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର – ୮-୧୦ଟି
- ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା – ୩ଟି
ପ୍ରଣାଳୀ-
ପ୍ରଥମେ ପରିବାସବୁକୁ ଧୋଇ ଏକା ସାଇଜରେ ସରୁ ଲମ୍ବାରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଦହିରେ ଲୁଣ, ହଳଦି ଅଧା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ ଦେଇ ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ । କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଲଙ୍କା, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏଥର ପରିବା ଓ କିଛି ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ାଇ ସିଝିବାକୁ ଛାଡ଼ନ୍ତୁ । ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ ଦହି ପକାନ୍ତୁ । ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ୧୦- ୧୫ ମିନିଟ୍ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଫୁଟିଗଲେ କାଢ଼ି ପରଶନ୍ତୁ । ଦରକାର ହେଲେ ଟମାଟୋ ମଧ୍ୟ ପକାଇପାରନ୍ତି ।