
ସାମଗ୍ରୀ :
- ଲେଗ୍ ପିସ୍ ଚିକେନ୍ – ୧୨ ପିସ୍
- ତେଲ – ଫ୍ରାଏ କରିବା ପାଇଁ
ମାରିନେଟ ପାଇଁ :
- ଲାଲ ଲଙ୍କା ପେଷ୍ଟ – ୧ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଅଦା – ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ – ୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚା’ ଚାମଚ
- ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚା’ ଚାମଚ
- ସୋୟା ସସ୍ – ୧ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଟମାଟୋ ସସ୍ – ୩ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଭିନେଗାର – ୧ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ମୈଦା – ୩ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- କର୍ଣଫ୍ଲୋର – ୩ ଟେବୁଲ ଚାମଚ
- ଅଜିନୋ ମୋଟୋ – ଚିମୁଟାଏ
- ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରଣାଳୀ-
- ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ର ରେ ଲାଲ ଲଙ୍କା ପେଷ୍ଟ, ଲୁଣ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ବଟା, ସୋୟା ସସ୍, ଅଜିନୋ ମୋଟୋ, ଭିନେଗାର ଓ ଟମାଟୋ ସସ୍ ପକାଇ ଭଲକି ଗୋଳାନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ଲେଗ୍ ପିସ୍ ଚିକେନ୍ ପକାଇ ଆଉଥରେ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ୩୦ ମିନିଟ ପାଇଁ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ ।
- ୩୦ ମିନିଟ ପରେ ମୈଦା ଓ କର୍ଣଫ୍ଲୋର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ ।
- କଡେଇ ରେ ତେଲ ନେଇ (ମାଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚ ରେ) ଗରମ କରନ୍ତୁ ସେଥିରେ ଚିକେନ୍ ପିସ କୁ ଅଳ୍ପ ଅଳ୍ପ ପକାଇ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବ ଯାଏ ଅଧିକ ତେଲ ରେ ୧୦ -୧୨ ମିନିଟ ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ ।
- ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହୋଇଗଲେ ପ୍ଲେଟ କୁ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ ।
- ଏବେ ସର୍ଭିଙ୍ଗ ପ୍ଲେଟ କୁ ବାହାର କରି ଚିକେନ୍, ଟମାଟୋ ସସ୍ ସହ ପରସନ୍ତୁ ।