
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
- ଚିକେନ୍ ପିସ୍ -୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍
- ବଡ଼ ପିଆଜ (ସରୁ ଲମ୍ବା କଟା)
- କ୍ୟାପସିକମ୍ – ୨ଟି (ସରୁ ଲମ୍ବା କଟା)
- କଞ୍ଚାଲଙ୍କା
- ସୋୟା ସସ୍ -୨ ଚାମଚ
- ଟମାଟୋ ସସ୍ -୨ ଚାମଚ
- ଚିଲି ସସ୍ -୨ ଚାମଚ
- ଲୁଣ-ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
- ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ଅଦା
- ରସୁଣ-୧୨-୧୪ କୋଲା
- ଭିନେଗାର- ଅଧକପ୍
- ଅଣ୍ଡା-୩ଟି
- ଚାଇନା ସଲ୍ଟ –୧/୨ ଚାମଚ
- କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର- ୨-୩ ଟେବୁଲ-ଚାମଚ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
ଅଦା-ରସୁଣକୁ ଛୋଟଛୋଟ କାଟି ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ବଟା ଯାଇଥିବା ଅଦା-ରସୁଣକୁ ଭିନେଗାର ସହ ମିଶେଇ ଚିକେନରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହି ଚିକେନକୁ ୩-୪ ଘଣ୍ଟା ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ ।
କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ରେ ଲୁଣ, ଅଣ୍ଡା ମିଶାଇ ଭଲକରି ଫେଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଫ୍ରିଜଓ ଚିକେନ୍ କାଢ଼ି ଏହି କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋରରେ ମିଶାନ୍ତୁ ।
ତେଲ ଗରମ କରି ଏହି ଚିକେନ୍ ପିସ୍କୁ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । ଯେମିତି ଚିକେନ୍ ପିସ୍ ଲାଲ୍ ଦେଖାଯିବ ।
ଅଳ୍ପ ତେଲରେ ପିଆଜ, ଲଙ୍କା ଓ କ୍ୟାପ୍ସିକମ୍ ଭାଜନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ପରେ ଏଥିରେ ଛଣା ଚିକେନ ପିସ୍ଗୁଡ଼ିକୁ ପକାଇ ଟିକେ ବାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ଚାଇନା ସଲ୍ଟ ଓ ସସ୍ ସବୁ ଦେଇ ଗୋଳାଇ ଗ୍ୟାସ ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଇଗଲା ଚିଲି ଚିକେନ, ଗରମ ଗରମ ପରଷିଦିଅ ।