Prepare time: 7-8 Hrs Cook: 45 min Ready in: 45 min ଘୁଗୁନି ଏକ ପ୍ରକାର ଓଡ଼ିଆ ଖାଦ୍ୟ ıଏହା ତେବେ ଭାରତର ବିଭିନ୍ନ…

Prepare time: 2 hr Cook: 15 min Ready in: 2 hr 15 min Ingredients ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୨୫୦ଗ୍ରାମ ବିରି ଡାଲି ୧୦୦…

Prepare time: 30 min Cook: 30 min Ready in: 1 hr ଆଳୁଦମ ଏକ ପାରମ୍ପାରିକ ଓଡ଼ିଆ ଖାଦ୍ୟ ଅଟେ ଯାହାକୁ ଦହିବରା ସହିତ…

ଚିକେନରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ବା କାହାକୁ ପସନ୍ଦ ନୁହେଁ। ତରକାରୀ କିମ୍ବା ଛଣା ଚିକେନ୍ ଠାରୁ ପୋଡା ଚିକେନ୍ ଅଧିକ ଭିଟାମିନ୍ ଥାଏ ବୋଲି ଡାକ୍ତରମାନେ ମତ…

ଗୁଳ୍ମ ବା ଲତାର ପତ୍ରକୁ ଶାକ ବା ଶାଗ କୁହାଯାଏ । ଶାଗକୁ ମୁଖ୍ୟତଃ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ । ଏହାକୁ ଭାଜି, ଖରଡ଼ି ବା…

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଚିକେନ୍ ପିସ୍ -୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ବଡ଼ ପିଆଜ (ସରୁ ଲମ୍ବା କଟା) କ୍ୟାପସିକମ୍ – ୨ଟି (ସରୁ ଲମ୍ବା କଟା) କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ସୋୟା ସସ୍…

Ingredients ଓଉ ଖଟା ନିମନ୍ତେ: ଓଉ – ୧ ଚିନି – ୧ କପ ହେଙ୍ଗୁ – ଅଧ ଚାମଚ ଫୁଟଣ – ଜିରା ଲଙ୍କା (ଶୁଖିଲା)…

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବିରି – ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ବନ୍ଧାକୋବି – ୨୫୦ ଗ୍ରାମ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା – ୨ଟା କଳାଜିରା – ୨ ଚାମଚ୍ ତେଲ – ଛାଣିବା…

ଭାତ ପୁର୍ବ ଓ ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ଏକ ମୁଖ୍ୟ ଖାଦ୍ୟ । ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଚାଉଳ – (ଉସୁନା କିମ୍ବା ଅରୁଆ) ପାଣି ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ପ୍ରଥମେ ଚାଉଳକୁ…